Snelle energiebesparingstips

De goedkoopste en meest duurzame energie is energie die je niet gebruikt. Met een aantal eenvoudige aanpassingen in je woning én in je gedrag kun je al de eerste besparing realiseren. We hebben de belangrijkste voor je op een rijtje gezet.

Menukaart Alles Elektrisch

Particuliere woningeigenaren die een alternatief zoeken voor aardgas of aansluiting op het warmtenet kunnen aan de hand van de Menukaart Alles Elektrisch onderzoeken welke oplossingen hen het best passen.

Zon op VvE-daken

Als Vereniging van Eigenaars (VvE) kun je het gezamenlijke dak beschikbaar stellen voor het opwekken van zonnestroom. Hoe? Wij ondersteunen je met een praktische stappenplan en advies.

Handige tool: HOOM-dossier

Het HOOM-dossier is een online quickscan voor huiseigenaren die hun woning willen verduurzamen. Het geeft inzicht in je energieverbruik en wat energiebesparende maatregelen kosten én opleveren. 

Energiecoaches

Wil je aan de slag met energiebesparing of verduurzaming van je woning? Onze energiecoaches helpen je graag op weg. Als inwoner van Schiedam vraag je eenvoudig een gratis persoonlijk adviesgesprek aan.

Energiecafé

Bij het Energiecafé kun je binnenlopen voor advies over energiebesparing en verduurzaming van je koop- of huurwoning. Energiecafés worden op verschillende plekken in de stad georganiseerd.

Volg ons

Over deze website

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.