Download de menukaart

Menukaart Alles Elektrisch webversie

Particuliere woningeigenaren die een alternatief zoeken voor aardgas of aansluiting op het warmtenet kunnen aan de hand van de Menukaart Alles Elektrisch onderzoeken welke oplossingen hen het best passen.

Ook leden van VvE’s met minder dan tien huishoudens kunnen de menukaart raadplegen en de hieruit voortvloeiende acties samen met hun buren oppakken.

De stappen naar een duurzame of zelfs aardgasvrije woning begint bij de vraag waarom je stappen wil zetten. Wil je een lagere energierekening, meer comfort in je woning of verduurzaam je uit principiële overweging? Dit kan veel verschil uitmaken voor de oplossingen die je kiest. Daarnaast is het van belang wat je al in je woning hebt en hoeveel je wil veranderen.

Tijdens het opstellen van de menukaart ontdekten we onder meer dat infrarood een oplossing kan zijn voor een gehele woning en niet alleen als bijverwarming, dat vloerverwarming en ventilatieroosters een slechte combinatie zijn, dat een elektrische CV-ketel wel een goedkope oplossing lijkt maar op langere termijn duur uitvalt. Kort gezegd is de conclusie dat alles-elektrisch voor grondgebonden woningen met mogelijkheid tot zonnepanelen een goed en betaalbaar alternatief kan zijn voor een warmtenet. De digitale versie kun je hier downloaden. Een gedrukt exemplaar kun je opvragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of ophalen bij het Servicepunt Woningverbetering.

Volg ons

Over deze website

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.