Download het stappenplan

Blauwdruk Zon op VVE spreads
Als Vereniging van Eigenaars (VvE) kun je het gezamenlijke dak beschikbaar stellen voor het opwekken van zonnestroom. Hoe? Wij ondersteunen je met een praktische stappenplan en advies.
Er zijn veel welwillende VvE’s. Maar hoe krijg je je als initiatiefnemer alle neuzen dezelfde kant op, wat moet je allemaal technisch gezien uitzoeken voordat de panelen er liggen, hoe financier je de zonnepanelen en hoe verdeel je de opbrengst? Tijdens de realisatie van ons eerste coöperatieve zonnedak op cultuurverzamelgebouw Het Wennekerpand kwamen wij al die vragen tegen. De opgedane kennis kennis en ervaring zetten we graag in om VvE’s te helpen het proces te doorlopen.

Samen met het Servicepunt Woningverbetering worden verdere stappen gezet om VvE’s te helpen, onder meer met een projectopzet en een onafhankelijke schouw. De VvE’s dragen zelf zorgdragen voor de uitvoering, samen met een installateur en leverancier naar keuze. Voor grotere plannen, waarbij ook mensen van buiten de VvE kunnen profiteren kan Energiek Schiedam desgewenst en onder bepaalde voorwaarden worden ingeschakeld.

Wil je ook zonnepanelen op jouw VvE?
We hebben een handig stappenplan Blauwdruk Zon op VvE's gemaakt, aan de hand waarvan je zelf aan de slag kunt. Ook organiseren we kennisbijeenkomsten of kunnen we je in contact brengen met andere VvE's. Neem bij vragen contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Samenwerking
Onze samenwerkingspartners in dit project zijn:

Subsidieregelingen, hoe zit het?

Voor onze energie-opwekprojecten maken we gebruik van landelijke subsidieregelingen. Daarbij vallen termen als ‘postcoderoos’ en ‘SDE’, maar wat betekenen die eigenlijk? Dat leggen we hier kort uit.

Samen zijn we om

Wij zijn Energiek Schiedam | om. Samen met tientallen andere lokale energie coöperaties vormen wij het groenste energiecollectief van Nederland: om | nieuwe energie. Door onze krachten te bundelen kunnen we als collectief 100% duurzame en lokale energie leveren in onze eigen regio. Dat maakt dat we als collectief al 5 keer zijn uitgeroepen tot meest duurzame energieleverancier van Nederland. Samen zijn we om.

Volg ons

Over deze website

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.