Bij het Energiecafé kun je binnenlopen voor advies over energiebesparing en verduurzaming van je koop- of huurwoning. Energiecafés worden op verschillende plekken in de stad georganiseerd.

De prijzen voor elektriciteit en gas lopen dit jaar ongekend hard op. Dit gaan we allemaal merken aan onze energierekening. Alle reden dus om nú werk te maken van energiebesparende maatregelen. Huiseigenaren en huurders die met energiebesparing en verduurzaming van hun woning aan de slag willen, kunnen in het energiecafé terecht voor gratis, onafhankelijk en vrijblijvend advies. Je kunt zonder afspraak binnenlopen.

Wil je nog uitgebreider advies? Vraag dan een gratis huisbezoek van een energiecoach aan.

8 juni | Energiecafé over infraroodverwarming

Woensdag 8 juni 2022 
Tijd: 19.30 - 21.30 uur
Locatie: ThermIQ, Land van Belofte 2 (het voormalige ABN-AMRO-kantoor) Schiedam

Op 8 juni organiseren we samen met het Schiedamse bedrijf ThermIQ een energiecafé over verwarmen met infraroodpanelen en de besparing die je daarmee op je gasrekening kunt realiseren. Niels van Lingen van ThermIQ legt uit hoe infraroodpanelen werken en belicht de verschillen met traditionele verwarming en de warmtepomp. Aansluitend vertelt Krispijn Beek, die zijn woning stap voor stap all-electric heeft gemaakt, wat er allemaal bij infraroodverwarming komt kijken en vooral: wat het oplevert.

Het wordt een leerzame avond, waarin we ook graag met elkaar in gesprek gaan over hoe we verduurzaming niet alleen van koplopers, maar van iedereen kunnen maken. ThermIQ levert met de actie 'Warmte delen met infraroodpanelen' een bijzondere bijdrage aan een sociale en inclusieve energietransitie. Hoe, dat hoor je allemaal in het energiecafé. 

De avond duurt van 19.30 tot 21.30 uur en gezien de beschikbare ruimte is aanmelden wenselijk. Dat kan via info@energiekschiedam.nl, onder vermelding van het aantal personen.

Wij kijken uit naar een bruisende en 'warme' Schiedamse avond!

Samen zijn we om

Wij zijn Energiek Schiedam | om. Samen met tientallen andere lokale energie coöperaties vormen wij het groenste energiecollectief van Nederland: om | nieuwe energie. Door onze krachten te bundelen kunnen we als collectief 100% duurzame en lokale energie leveren in onze eigen regio. Dat maakt dat we als collectief al 5 keer zijn uitgeroepen tot meest duurzame energieleverancier van Nederland. Samen zijn we om.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.