default_mobilelogo
Geen plek voor zonnepanelen op het dak? Je bent niet de enige. En dat is het slimme van onze energiecoöperatie. Wij organiseren in Schiedam goede locaties voor duurzame energieopwekking, zoals het dak van zwembaden, kantoorgebouwen of het weiland langs de snelweg. Op dit moment werken we aan meerdere zonnedaken. Wil je meedoen of een zonnepaneel kopen op een publiek dak? Neem dan contact op!

Zon op de Erker

Energiek Schiedam is blij binnenkort te kunnen starten met de realisatie van ongeveer 150 zonnepanelen op het dak van De Erker in Schiedam. Via Energiek Schiedam kunt u eigenaar van deze zonnepanelen worden. Als lid van Energiek Schiedam, onze Schiedamse Energiecoöperatie voor en door inwoners van Schiedam, deelt u dan mee in het rendement. De voorinschrijving voor het project is gestart.

Het project Posctoderoos Zon op De Erker wordt in nauwe samenwerking met De Erker, de gemeente Schiedam, stichting PRIMO, De Buurtvrouw en stichting DUW! gerealiseerd. Het wordt een zogenaamde postcoderoos project. Hierdoor kunnen alle buurtbewoners, ook degene die zelf geen geschikt dak hebben profiteren van zonnepanelen op het dak van De Erker. Iedereen die binnen de postcoderoos woont kan dus meedoen!

Voorinschrijving gestart: Postcoderoos Zon op De Erker

 

Zon op Wenneker

Het eerste project van Energiek Schiedam was Zon op Wennekerpand. Er liggen meer dan 200 zonnepanelen die samen bijna 50.000 kWh per jaar opwekken op het dak van cultuurverzamelgebouw het Wennekerpand in Schiedam-Centrum. In de grafiek hieronder zie je hoeveel kilowattuur (kWh) de panelen nu toe hebben opgewekt. Je kunt de ontwikkelingen in het rendement ook live bekijken op het online dashboard.

344 2018 07 04 14.33

Over Energiek Schiedam

Energiek Schiedam maakt zich hard voor een energieneutrale stad in 2030, maar liever eerder. We doen dit door duurzame energieprojecten te realiseren, door mensen met een hart voor duurzaamheid bij elkaar te brengen en de gemeente te ondersteunen. Meedoen? Neem dan contact met ons op. Samen werken we aan een energieneutraal Schiedam!