default_mobilelogo
Geen plek voor zonnepanelen op het dak? Je bent niet de enige. En dat is het slimme van onze energiecoöperatie. Wij organiseren in Schiedam goede locaties voor duurzame energieopwekking, zoals het dak van zwembaden, kantoorgebouwen of het weiland langs de snelweg. Op dit moment werken we aan meerdere zonnedaken. Wil je meedoen of een zonnepaneel kopen op een publiek dak? Neem dan contact op!

Zon op Wenneker

Het eerste project van Energiek Schiedam was Zon op Wennekerpand. Er liggen meer dan 200 zonnepanelen die samen bijna 50.000 kWh per jaar opwekken op het dak van cultuurverzamelgebouw het Wennekerpand in Schiedam-Centrum. In de grafiek hieronder zie je hoeveel kilowattuur (kWh) de panelen nu toe hebben opgewekt. Je kunt de ontwikkelingen in het rendement ook live bekijken op het online dashboard.

344 2018 07 04 14.33

Lopende projecten

In samenwerking met de gemeente Schiedam en stichting DUW! werken we aan zonnedaken op (maatschappelijke) gebouwen van de gemeente. Deze gebouwen zijn in gebruik bij een aantal bekende Schiedamse organisaties, misschien ken je ze wel.
  • Wijkcentrum De Erker
  • Zwembad Groenoord
  • Piersonstraat 31
We werken hier hard aan en houden je op de hoogte. Ook beoordelen we momenteel nog een aantal andere locaties op geschiktheid.

Wil je meehelpen of ken je een pand dat mogelijk geschikt is? Dan horen we het uiteraard graag. Laat het ons weten via het contactformulier.

Over Energiek Schiedam

Energiek Schiedam maakt zich hard voor een energieneutrale stad in 2030, maar liever eerder. We doen dit door duurzame energieprojecten te realiseren, door mensen met een hart voor duurzaamheid bij elkaar te brengen en de gemeente te ondersteunen. Meedoen? Neem dan contact met ons op. Samen werken we aan een energieneutraal Schiedam!