default_mobilelogo
Geen plek voor zonnepanelen op het dak? Je bent niet de enige. En dat is het slimme van onze energiecoöperatie. Wij organiseren in Schiedam goede locaties voor duurzame energieopwekking, zoals het dak van zwembaden, kantoorgebouwen of het weiland langs de snelweg. Op dit moment werken we aan meerdere zonnedaken. Wil je meedoen of een zonnepaneel kopen op een publiek dak? Neem dan contact op!

Zon op de Erker

zon erker


Op het dak van wijkcentrum De Erker liggen sinds begin december 2020 166 zonnepanelen. Hiermee worden De Erker en de naastgelegen gymzaal - geëxploiteerd door Stichting PRIMO - de komende jaren van groene stroom voorzien. Het is een postcoderoosproject: inwoners van omliggende postcodegebieden hebben in de zonne-installatie geïnvesteerd. Een mooie manier om bij te dragen aan een duurzamere woonomgeving én vijftien jaar lang te profiteren van een teruggave van de energiebelasting op de energie die zij zelf thuis verbruiken. Het project is het resultaat van nauwe samenwerking tussen Energiek Schiedam en De Erker, de gemeente Schiedam, stichting PRIMO, De Buurtvrouw en stichting DUW!
 

Zon op Wenneker

zon op wenneker

Het eerste project van Energiek Schiedam was Zon op Wennekerpand. Er liggen meer dan 200 zonnepanelen die samen bijna 50.000 kWh per jaar opwekken op het dak van cultuurverzamelgebouw het Wennekerpand in Schiedam-Centrum. In de grafiek hieronder zie je hoeveel kilowattuur (kWh) de panelen nu toe hebben opgewekt. Je kunt de ontwikkelingen in het rendement ook live bekijken op het online dashboard.

 

Over Energiek Schiedam

Energiek Schiedam maakt zich hard voor een energieneutrale stad in 2030, maar liever eerder. We doen dit door duurzame energieprojecten te realiseren, door mensen met een hart voor duurzaamheid bij elkaar te brengen en de gemeente te ondersteunen. Meedoen? Neem dan contact met ons op. Samen werken we aan een energieneutraal Schiedam!