default_mobilelogo
In 2008 kochten Jeroen en Eva een smal hoekhuis in Schiedam-Oost. Halfsteens, nauwelijks geïsoleerd en dientengevolge energielabel E. Hoe anders is dat huis nu! Twee maal zo groot én verwarmd zonder gas. Hoe pakten ze dat aan?

Jeroen: 'Het begon met een paar zonnepanelen. Toen isoleerden we de buitengevel, installeerden een zonneboiler en waren we al een heel eind.' Na deze ingrepen was het netto stroomverbruik tot 0 gereduceerd en zijn gasverbruik met meer dan 75%. Het gezin werd echter groter en het huisje raakte daardoor aan de kleine kant. Omdat Jeroen en Eva Schiedam-Oost in hun hart had gesloten, kozen zij voor een rigoureuze uitbouw: een kopie van het huis naast het oude huis. 'We hebben nu bijna twee keer zoveel ruimte. De ene gevel is uit 1893, de andere is 124 jaar later aangebouwd', aldus Eva.
'Het spreekt vanzelf dat het nieuwe deel aan alle hedendaagse eisen op het vlak van isolatie voldoet. Ook het oude deel is zo goed mogelijk onder handen genomen. Vanzelfsprekend keerde ook de CV-installatie niet terug: verwarmen gebeurt nu met een pelletkachel, die ook de boiler verwarmt die in de zomer door de zon wordt verwarmd. Aanvullende verwarming komt van infraroodpanelen. De gasaansluiting kon dus de deur uit.'

Jeroen en Eva laten graag zien hoe ze hun huis hebben aangepakt en doen daarom ook vaak mee met de Duurzame Huizen Route. 

jeroen eva compilatie

Over Energiek Schiedam

Energiek Schiedam maakt zich hard voor een energieneutrale stad in 2030, maar liever eerder. We doen dit door duurzame energieprojecten te realiseren, door mensen met een hart voor duurzaamheid bij elkaar te brengen en de gemeente te ondersteunen. Meedoen? Neem dan contact met ons op. Samen werken we aan een energieneutraal Schiedam!