De 207 zonnepanelen op het dak van cultuurverzamelgebouw het Wennekerpand in Schiedam-Centrum wekken samen bijna 50.000 kWh per jaar aan duurzame energie op. 

Zon op Wenneker
Zon op Wenneker is het eerste opwekproject van Energiek Schiedam en is in september 2016 opgeleverd. Dankzij de zogenoemde SDE+regeling, waarmee de overheid een jaarlijks vast te stellen bedrag voor de opgewekte stroom garandeert, zijn de projectkosten en het rendement voor de investeerders stabiel en is de terugverdientijd gegarandeerd 15 jaar. Je kunt de ontwikkelingen in het rendement van dit zonnedak live bekijken via het online dashboard.

Heb je een tip?
Wij zoeken actief naar locaties voor duurzame energieopwekking voor Schiedamse huishoudens. Tips zijn altijd welkom, ook van eigenaars van grote bedrijfspanden die interesse hebben in een zonnedak en tegelijk iets voor de buurt willen doen. Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.