default_mobilelogo

Makkelijke acties

De groenste energie is de energie die je niet gebruikt, dat staat als een paal boven water. Maar hoe pak je besparen aan? Gelukkig zijn er in en om het huis genoeg maatregelen te bedenken. Deze lijst is niet uitputtend, als je nog goede tips hebt, laat het ons dan weten.
Veel toestellen hebben tegenwoordig geen netschakelaar meer, alleen een stand-by-stand. Hierdoor kan een televisie gelijk aan worden gezet, een nadeel hierbij is dat 'verbruik erin sluipt'. Sluipverbruik dus!

Dit verborgen verbruik kun je voorkomen door zelf een stekkerdoos met aan-/uitknop tussen je televisie en stopcontact te plaatsen. De Consumentenbond geeft een handige lijst met veelgebruikte sluipverbruikers en de geschatte besparingen:
  • Randapparatuur bij televisie uitzetten: bespaart €10 tot €50 per jaar.
  • Computer met randapparatuur: bespaart €30 per jaar.
  • Ready/warmhoudstand koffiemachine: €6 tot €16 per jaar.
  • Stereoset/losse audioapparatuur: €6 tot €10 per jaar.
  • Magnetron of oven met display/klok: €6 tot €10 per jaar.

Over Energiek Schiedam

Energiek Schiedam maakt zich hard voor een energieneutrale stad in 2030, maar liever eerder. We doen dit door duurzame energieprojecten te realiseren, door mensen met een hart voor duurzaamheid bij elkaar te brengen en de gemeente te ondersteunen. Meedoen? Neem dan contact met ons op. Samen werken we aan een energieneutraal Schiedam!