default_mobilelogo

Makkelijke acties

De groenste energie is de energie die je niet gebruikt, dat staat als een paal boven water. Maar hoe pak je besparen aan? Gelukkig zijn er in en om het huis genoeg maatregelen te bedenken. Deze lijst is niet uitputtend, als je nog goede tips hebt, laat het ons dan weten.
Weet jij hoeveel energie je dagelijks verbruikt? Een energieverbruiksmanager maakt energie besparen makkelijker en leuker. Je kunt het bijvoorbeeld meteen zien als je de verwarming een tandje lager zet of de verlichting uit doet in kamers waar niemand is.

Een energieverbruiksmanager geeft veel meer informatie dan de energiemeter in de meterkast. Sommige verbruiksmanagers kun je ook op een analoge of 'domme' digitale energiemeter aansluiten. De meeste energieverbruiksmanagers tonen het verbruik in overzichtelijke grafieken en tabellen.

Tips 
  • Houd meters van gas en elektriciteit automatisch bij via een energiemonitor, bijvoorbeeld via Qbox van Qurrent, en bekijk deze dagelijks. 
  • Installeer een slimme thermosstaat, zodat je de verwarming op afstand uit kan zetten en kan programmeren op weekschema.
  • De website Energieverbruiksmanagers.nl toont een zeer compleet en uitgebreid overzicht van energieverbruiksmanagers. Per apparaat vind je veel informatie en er staan gebruikersreviews.
Geen zin in een energieverbruiksmanager, maar wel benieuwd naar wat een individueel apparaat verbruikt? Je kunt zien hoeveel stroom een apparaat verbruikt door een energiemeter te gebruiken. Je kunt er een lenen van Energiek Schiedam (aanvragen kan per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of koop er een online of in de bouwmarkt. 

Over Energiek Schiedam

Energiek Schiedam maakt zich hard voor een energieneutrale stad in 2030, maar liever eerder. We doen dit door duurzame energieprojecten te realiseren, door mensen met een hart voor duurzaamheid bij elkaar te brengen en de gemeente te ondersteunen. Meedoen? Neem dan contact met ons op. Samen werken we aan een energieneutraal Schiedam!