default_mobilelogo
Hoe kan ik de energierekening van mijn woning verlagen? Met deze vraag stapte eigenaar Leen van Andel bij het Servicepunt Woningverbetering naar binnen. De energierekening voor de half vrijstaande woning uit 1847 was relatief hoog en er moest behoorlijk worden gestookt om een prettig klimaat te krijgen. Het echtpaar Van Andel wenste een comfortabeler leefmilieu en een efficiëntere energievoorziening in de woning.

Op advies van het Servicepunt Woningverbetering treft het echtpaar verschillende maatregelen aan de woning. Het gaat om isolatie van de vloer en een zijmuur, aanpassing van het cv-systeem, het aanbrengen van een warmtewand in de keuken en van een warmtepomp. Op het dak komen zonnepanelen, die de stroom voor de warmtepomp gaan leveren. De verwarming van de familie Van Andel zal naar verwachting nog maar 1 maand per jaar aan hoeven.

Wethouder Patricia van Aaken (Milieu) is verheugd over de investering van deze eigenaar in energiebesparende maatregelen. “Bij oude huizen valt vaak de grootste milieuwinst te behalen omdat ze doorgaans slecht geïsoleerd zijn. Ik juich het daarom toe als particuliere eigenaren dit soort maatregelen treffen. Het is een investering in hun pand, de toekomst en het milieu.”

Wethouder Alexander van Steenderen (Bouwen en Wonen) benadrukt dat de gemeente Schiedam doorgaat met het bieden van gratis hulp en advies aan eigenaren bij woningverbetering. “Het vernieuwde Servicepunt Woningverbetering blijft particulieren terzijde staan. Ook de mogelijkheid van een laagrentende lening blijft en daarin is Schiedam uniek. Zo investeren we samen in de stad!”

Over Energiek Schiedam

Energiek Schiedam maakt zich hard voor een energieneutrale stad in 2030, maar liever eerder. We doen dit door duurzame energieprojecten te realiseren, door mensen met een hart voor duurzaamheid bij elkaar te brengen en de gemeente te ondersteunen. Meedoen? Neem dan contact met ons op. Samen werken we aan een energieneutraal Schiedam!