default_mobilelogo
windopvijfsluizen
Wist je dat er al een hoop Energieke Schiedammers zijn? Zo zitten Jeroen en Eva behaaglijk warm onder hun infraroodpanelen en verwarmen Sonja en Herman hun energiecafé via een warmtepomp. Werk jij ook aan een energiezuinig en -opwekkend huis of pand? En wil je ervaringen en kennis delen? Neem dan contact op. We organiseren onder andere excursies naar duurzame huizen en koploperbijeenkomsten. Zo organiseren we op 14 juli 2018 een duurzame open huizen route

PS: Wil je ook graag als Energieke Schiedammer op deze website? We komen graag bij je kijken!
imagehover1

Jeroen en Eva

Your caption text goes here

View more

Duurzaam wonen in een huis uit 1893

In 2008 kochten Jeroen en Eva een smal hoekhuis in Schiedam-Oost. Halfsteens, nauwelijks geïsoleerd en dientengevolge met energielabel E. Hoe anders is dat huis nu! Twee maal zo groot én verwarmd zonder gas. Hoe pakten zij dat aan?

imagehover1

Krispijn en Nelleke

Your caption text goes here

View more

Tussenwoning uit 1991 - energierekening halveren

Samen met hun twee dochters wonen Krispijn en Nelleke op de Gaarden 24. De energierekening van €200 per maand was een fikse tegenvaller toen ze in het huis trokken. Nu is hun rekening een schijntje van wat het eerst was.

imagehover1

Huib en Kirstain

Your caption text goes here

View more

Van gas los in een monument

Huib en Kirstain wonen in een prachtig monumentaal pand dat vroeger ooit dienst deed als burgemeesterswoning en bejaardentehuis. De manier waarop zij met de woning omgaan is een mooi voorbeeld van hoe je in een oud monument toch duurzaam kunt wonen.

imagehover1

Woonplus

Your caption text goes here

View more

Woonplus gaat all electric!

Ook Woonplus is druk bezig met duurzaamheid. De woningen op de Johan de Wittsingel en Heinsiusstraat zijn straks energiezuinig en hebben geen gasaansluiting meer. De eerste woningen zijn al klaar!

imagehover1

Café Sjiek

Your caption text goes here

View more

Café Sjiek van het gas los

Jeroen Zeeman is met zijn Café Sjiek naar eigen zeggen het eerste restaurant in de regio dat helemaal gasloos functioneert. De populaire Schiedamse horecagelegenheid gebruikte de recente renovatie en uitbreiding om zich klaar te maken voor de toekomst.

imagehover1

Leen en Hella

Your caption text goes here

View more

Een warmtepomp in een woning uit 1847

De energierekening voor de half vrijstaande woning uit 1847 was relatief hoog en er moest behoorlijk worden gestookt om een prettig klimaat te krijgen. Het echtpaar Van Andel wenste een comfortabeler leefmilieu en een efficiëntere energievoorziening in de woning.

imagehover1

Familie von Meding

Your caption text goes here

View more

Active House Schiedam

Wonen zonder energierekening, zonder gebruik van fossiele brandstoffen en zo veel mogelijk CO2 gereduceerd gebouwd. Geen lemen hut, maar een bijzonder huis om in te wonen. Dat was de doelstelling bij de bouw van het eerste Active House van Schiedam. Midden in de bestaande stad.

imagehover1

Herman en Sonja

Duis aute irure dolor in.

View more

Van krot naar duurzaam boegbeeld

De laatste jaren is de Hoogstraat volop in ontwikkeling, een goed voorbeeld is nummer 155 waar recent het Energiecafé is geopend. Herman Gels en Sonja Schwab gingen twee jaar geleden het avontuur aan om van het pand een duurzaam boegbeeld te maken.

imagehover1

Merel en Jasper

Your caption text goes here

View more

Jaren 30 huis verduurzamen

De acht zonnepanelen wekken meer op dan de bewoners van Nieuwelaan 39 gebruiken, samen isoleerden ze de kruipruimte en Jasper tilde alle tegels uit de achtertuin voor meer plek voor de natuur én om het riool te ontzien bij harde regenbuien.

imagehover1

VvE Kruithuis

Your caption text goes here

View more

Gezamelijke zonnepanelen voor VvE

Een hele hoop zonnepanelen liggen te blinken op het dak van het Kruithuis. Ze wekken elektriciteit op voor gezamenlijk gebruik van het appartementencomplex, zoals de liften en lampen.

Over Energiek Schiedam

Energiek Schiedam maakt zich hard voor een energieneutrale stad in 2030, maar liever eerder. We doen dit door duurzame energieprojecten te realiseren, door mensen met een hart voor duurzaamheid bij elkaar te brengen en de gemeente te ondersteunen. Meedoen? Neem dan contact met ons op. Samen werken we aan een energieneutraal Schiedam!