default_mobilelogo
Op 14 juli bezochten meer dan 100 Schiedammers de Duurzame Open Huizen route. Ze namen een kijkje bij Energieke Schiedammers die hard bezig zijn met het verduurzamen van hun huis. Via keukentafelgesprekken en inspirerende voorbeelden helpen ze elkaar om de volgende stappen te nemen richting prachtige, toekomstbestendige woningen. 

Dank aan Huib Sneep die een fietstocht leidde langs vier huizen. Daarnaast gingen veel mensen zelfstandig langs woningen. Het was een succesvolle samenwerking samen met Servicepunt Woningverbetering

We willen doorpakken met het enthousiasmeren en helpen van Schiedammers om hun huis te verduurzamen:
  • Zo kan je vanaf 26 juli elke donderdagavond tussen 18.30-21.00 met energievragen langskomen bij het Energiecaf√© op Hoogstraat 155A. 
  • Daarnaast organiseren we dit najaar inspiratiesessies Energiek Thuis. Op een informele manier met Schiedammers praten over isoleren, zonnepanelen, warmtepomp etc. 
Zie hieronder een video met een impressie van twee woningen die te bezoeken waren en lees hier de bijzonderheden van de duurzame huizen. 

 

Over Energiek Schiedam

Energiek Schiedam maakt zich hard voor een energieneutrale stad in 2030, maar liever eerder. We doen dit door duurzame energieprojecten te realiseren, door mensen met een hart voor duurzaamheid bij elkaar te brengen en de gemeente te ondersteunen. Meedoen? Neem dan contact met ons op. Samen werken we aan een energieneutraal Schiedam!