default_mobilelogo

2019: Geef nieuwe energie door in de wijk.

Kom je ook? 
Op 10 oktober wordt er ook in Schiedam weer werk gemaakt van de Dag van de Duurzaamheid.

Deze interactieve avond is van 19.00- 21.30 in het verduurzaamde Wijkcentrum De Erker in West. Niet geheel toevallig waar wij samen de zonnepanelen gaan plaatsen. Deze avond ontmoeten verschillende duurzame instellingen en bewoners elkaar. Zij wisselen ideeën uit over duurzaamheid en geven die aan elkaar door.  

Energiek Schiedam en de gemeente hebben, samen met andere organisaties, een mooi programma samengesteld. Je kunt je inschrijven voor de avond door een mail te sturen naar . of online via deze pagina.

Breid je netwerk uit, krijg hulp bij ontwikkeling en deel je visie met elkaar. Dit kan allemaal tijdens de diverse interactieve workshops over voedsel, energie, circulaire ambachtscentra, verkeer en mobiliteit, geveltuintjes en klimaatgesprekken! Uiteraard onder het genot van heerlijke duurzame hapjes en drankjes.

Energiek Schiedam zal een workshop houden over Energiecoaches in de Wijk en onze Merel Segers zal ons meenemen in een klimaatgesprek, een veel beproefde methodiek om uit te vinden wat je belangrijk vindt en wat je vervolgens zelf kunt doen.

Global Goals

Duurzame ontwikkelingsdoelen. Wat zijn dat en wat kan jij hierin betekenen? Welke mooie voorbeelden kunnen we delen, welke acties helpen ons vooruit en wat ga jij morgen doen? Kom op donderdag 10 oktober naar de Erker en hoor, zie, proef en voel wat jij kan doen voor een duurzame, gezonde toekomst!

Iedereen is welkom en de entree is gratis. Reserveer je ticket want er is een beperkte capaciteit. 

Elk jaar op 10 oktober is de landelijke Dag van de Duurzaamheid. In Schiedam bruist het die dag ook en als Energiek Schiedam werken we daar graag aan mee. Heb je nog leuke ideeën voor de Schiedamse Dag van de Duurzaamheid? Neem dan contact op. En hopelijk ben je er dit jaar bij!

2018: Nieuwe Energie maken we Zelf Samen

Ook dit jaar organiseren we wederom een evenement samen met de gemeente op de dag van de duurzaamheid.
Het thema dit jaar is "Nieuwe Energie maken we Zelf Samen". 

Zet hem in je agenda: 10 oktober vanaf 19.00 @ Lentiz LIFE College. 

's Avonds is er een interessant programma rondom spraakmakende thema's van duurzame energie, zoals Aardgasvrije wijken, collectieve zonne-energie projecten, windmolens, fossielvrij reizen en de verwerking van afval. Je kunt 2 workshops volgen van ongeveer 45 minuten of kiezen voor een informatieve sessie.

Zet 10 oktober uur alvast in je agenda!

Start:         19:00 uur
Locatie:     Lentiz LIFE College, parallelweg 401

Programma

19:00 inloop
19:15 welkomstwoord
19:40 start workshop 1
20:40 start workshop 2
21:30 afsluiting 

Na de afsluiting is er mogelijkheid om onder het genot van een drankje nog na te praten over alles wat je gehoord hebt deze avond.

2017: Duurzaamheidsdiner

Samen met de Gemeente Schiedam organiseerden we het Stadsbuffet ‘Proef de Nieuwe Energie’ op de dag van de duurzaamheid. Zo’n 120 Schiedammers genoten aan tafels van samen lekker duurzaam eten. Tussendoor werden ze aan tafel verrast met met bijzondere Schiedamse duurzaamheidsverhalen van 20 Schiedammers. Jeroen Klop van Smaak & Meer kookte de sterren van de hemel met producten van dichtbij en uit het seizoen.

Van Energiek Schiedam ging Guido langs de tafels met de volgende boodschap:
Energiek Schiedam zoekt actieve leden die elkaar willen helpen met energiebesparing en opwekking. Want als je eenmaal een keer zelf je huis hebt geïsoleerd, dan is het een kleine moeite je buurman op weg te helpen die nog nieuw is in isolatieland. Hetzelfde geldt voor zonnepanelen op je dak. Die kennisdeling willen we in gang zetten en we zoeken dus mensen die het leuk vinden om hun kennis te delen om elkaar te inspireren en helpen! Wij faciliteren door bijvoorbeeld energiecafé’s te organiseren. Want de kennis is er zijn we van overtuigd, maar hulp bij de eerste stap is altijd welkom!


2016: Verkiezing Duurzame Stadsinitiatieven

In Schiedam luisterden de bezoekers van de Dag van de Duurzaamheid naar een inspirerende lezing van Greenchoice-directeur Evert den Boer over wat we kunnen leren van Denemarken, een land dat veel meer gebruik maakt van duurzame energie dan Nederland. Daarna konden de bezoekers bij vier verschillende workshops in de Grote of Sint Janskerk terecht. Zij gingen met elkaar aan de slag op het gebied van energiebesparing in woningen, circulaire economie, het verduurzamen van scholen en de toekomst: hoe bereiden we Schiedam voor op een aardgasloze toekomst?

De Schiedamse Dag van de Duurzaamheid trok maar liefst 100 bezoekers. Tijdens de Verkiezing Duurzame Stadsinitiatieven werden de Stadsimkers, Life College en Zonnepanelen Vlaardingen beloond met prijzengeld voor realisatie van hun initiatief. De Schiedamse Dag van de Duurzaamheid werd in 2016 georganiseerd door de gemeente Schiedam, GroenLinks Schiedam en Energiek Schiedam.


Over Energiek Schiedam

Energiek Schiedam maakt zich hard voor een energieneutrale stad in 2030, maar liever eerder. We doen dit door duurzame energieprojecten te realiseren, door mensen met een hart voor duurzaamheid bij elkaar te brengen en de gemeente te ondersteunen. Meedoen? Neem dan contact met ons op. Samen werken we aan een energieneutraal Schiedam!