default_mobilelogo
Vrijdag 5 februari is het weer Warmetruiendag. Een jaarlijks terugkerende dag waarop extra aandacht wordt gevraagd voor energiebesparing. Door de thermostaat één graadje lager te zetten en een warme trui aan te trekken, bespaar je op je energierekening én doe je het milieu een plezier.

Maar natuurlijk kun je nog veel meer doen om energie te besparen. Daarover krijgen de groepen 6, 7 en 8 van een aantal Schiedamse basisscholen op Warmetruiendag les. Daarbij krijgen ze tips van de energiecoaches van Energiek Schiedam. Vervolgens gaan ze zelf actief aan de slag. Hoeveel energie wordt er thuis eigenlijk verbruikt? Wat scheelt het als je daar zorgvuldiger mee omgaat? En hoe doen de buren of opa en oma dat eigenlijk? Alle opgedane kennis wordt weer gebruikt om elkaar te inspireren.

De energieles is een initiatief van de gemeente Schiedam, Marel Educatie, Energiek Schiedam en de Stichting Milieu Dichterbij (SMD).

Over Energiek Schiedam

Energiek Schiedam maakt zich hard voor een energieneutrale stad in 2030, maar liever eerder. We doen dit door duurzame energieprojecten te realiseren, door mensen met een hart voor duurzaamheid bij elkaar te brengen en de gemeente te ondersteunen. Meedoen? Neem dan contact met ons op. Samen werken we aan een energieneutraal Schiedam!