default_mobilelogo

Deze week worden de laatste van de 166 zonnepanelen op het dak van wijkcentrum De Erker in West gemonteerd en aangesloten. Hiermee worden De Erker en de naastgelegen gymzaal - geƫxploiteerd door Stichting PRIMO - de komende jaren van groene stroom voorzien.


Inwoners van omliggende postcodegebieden (3111-3114 en 3116-3119) kunnen in de zonne-installatie investeren. Zo dragen zij bij aan de verduurzaming van hun woonomgeving en profiteren ze vijftien jaar lang van een teruggave van de energiebelasting op de energie die zij zelf thuis verbruiken. Leden die energie afnemen van OM Nieuwe Energie of Greenchoice krijgen extra voordeel. Alle stroomdelen zijn inmiddels verkocht.

Over Energiek Schiedam

Energiek Schiedam maakt zich hard voor een energieneutrale stad in 2030, maar liever eerder. We doen dit door duurzame energieprojecten te realiseren, door mensen met een hart voor duurzaamheid bij elkaar te brengen en de gemeente te ondersteunen. Meedoen? Neem dan contact met ons op. Samen werken we aan een energieneutraal Schiedam!