default_mobilelogo
Als je op zoek gaat kun je informatie vinden over de alternatieven voor aardgas. Maar wat werkt er goed samen, wat is de beste oplossing voor jouw woning en bij welke bedrijven kun je dan terecht in Schiedam? De antwoorden op deze vragen hebben we in beeld gebracht in de Menukaart Alles-Elektrisch.

De stappen naar een duurzame of zelfs aardgasvrije woning begint bij de vraag waarom je stappen wil zetten. Doe je dit omdat je wil besparen op je energierekening, het comfort wil verbeteren in je woning of doe je het voor de Groningers? Dit kan veel verschil uitmaken voor de oplossingen die je kiest.

Daarnaast is het van belang wat je al in je woning hebt en hoeveel je wil veranderen. Tijdens de pilot ontdekten we dat geld niet de drijfveer is voor iedereen, dat infrarood een oplossing kan zijn voor een gehele woning ipv alleen als bijverwarming, dat vloerverwarming en roosters een enorm slechte combinatie zijn, dat een elektrische CV-ketel wel een goedkope oplossing lijkt maar enorm duur is op langere termijn en zo nog veel meer.

Dit alles hebben we verwerkt in de menukaart. Conclusie van de pilot is dat alles-elektrisch voor grondgebonden woningen met mogelijkheid tot zonnepanelen een goed en betaalbaar alternatief kan zijn voor een warmtenet. De digitale versie kun je hier vinden. Een papieren versie kun je opvragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of ophalen bij het Servicepunt Woningverbetering.

In december organiseren we samen met het Servicepunt Woningverbetering een bijeenkomst om de resultaten toe te lichten en meer informatie te geven over infraroodverwarming. Hou de site in de gaten.

Hoomdossier
Wil je zelf een stappenplan maken voor je woning, dan kan dat via het Hoomdossier. Je kan je Hoomdossier ook delen met een van de energiecoaches van Energiek Schiedam.
 

Over Energiek Schiedam

Energiek Schiedam maakt zich hard voor een energieneutrale stad in 2030, maar liever eerder. We doen dit door duurzame energieprojecten te realiseren, door mensen met een hart voor duurzaamheid bij elkaar te brengen en de gemeente te ondersteunen. Meedoen? Neem dan contact met ons op. Samen werken we aan een energieneutraal Schiedam!