default_mobilelogo

Op het dak van De Erker (in West) komen 166 zonnepanelen te liggen. De stroom die daarmee wordt opgewekt, komt ten goede aan de omliggende wijk. Woon je in de postcode 3111-3114 of 3116-3119 en ben je - of word je - lid van Energiek Schiedam, dan kun je investeren in én profiteren van 100% Schiedamse energie!

Hoe werkt het?
Elk zonnepaneel wordt verdeeld in tien 'zonnedelen', die per deel € 32,50 kosten. De minimale afname is één zonnedeel, en de maximale is 200 (bij grote belangstelling kan dit worden verlaagd tot maximaal 100). Je inschrijving is definitief vanaf het moment dat Energiek Schiedam je betaling heeft ontvangen. Je ontvangt een certificaat als bewijs van deelname.

Wat levert het op?
Per zonnedeel kun je een opbrengst van ongeveer 25kWh op jaarbasis verwachten. Over de opgewekte stroom betaal je géén energiebelasting. Uitgaande van de huidige hoogte hiervan (november 2020) scheelt dat ongeveer € 0,11 per kWh. Het is niet zinvol om meer zonnedelen aan te schaffen dan je zelf aan stroom verbruikt. De opbrengst van extra opgewekte kWh bedraagt namelijk slechts € 0,05 a € 0,06. Een voorbeeld: een gemiddeld huishouden verbruikt jaarlijks ongeveer 3000kWh. Dat is grofweg 120 stroomdelen. Bekijk dus even goed je elektriciteitsverbruik voordat je je inschrijft.

Alle voorwaarden en details van het project vind je in het document Zonnestroominstallatie De Erker (versie 14 november 2020).

Inschrijven kan via onze portal.

Nieuwe projecten
Energiek Schiedam wil graag snel nog meer zonne-energieprojecten op daken in Schiedam starten. Ken of heb je een geschikt dak? Laat het ons weten!

erker

Over Energiek Schiedam

Energiek Schiedam maakt zich hard voor een energieneutrale stad in 2030, maar liever eerder. We doen dit door duurzame energieprojecten te realiseren, door mensen met een hart voor duurzaamheid bij elkaar te brengen en de gemeente te ondersteunen. Meedoen? Neem dan contact met ons op. Samen werken we aan een energieneutraal Schiedam!