default_mobilelogo

Energiek Schiedam is blij binnenkort te kunnen starten met de realisatie van ongeveer 150 zonnepanelen op het dak van De Erker in Schiedam. Via Energiek Schiedam kunt u eigenaar van deze zonnepanelen worden. Als lid van Energiek Schiedam, onze Schiedamse Energiecoöperatie voor en door inwoners van Schiedam, deelt u dan mee in het rendement. De voorinschrijving voor het project is gestart.

Het project Posctoderoos Zon op De Erker wordt in nauwe samenwerking met De Erker, de gemeente Schiedam, stichting PRIMO, De Buurtvrouw en stichting DUW! gerealiseerd. Het wordt een zogenaamde postcoderoos project. Hierdoor kunnen alle buurtbewoners, ook degene die zelf geen geschikt dak hebben profiteren van zonnepanelen op het dak van De Erker. Iedereen die binnen de postcoderoos woont kan dus meedoen!

Start voorinschrijving

De voorinschrijving voor Postcoderoos Zon op De Erker is gestart. U kunt meedoen vanaf 1 zonnecertificaat met een maximum van 100 zonnecertificaten. Een zonnestroomcertificaat is goed voor ongeveer 25 kilowattuur elektriciteit per jaar en kost maximaal 40 Euro, zie ook onder inleg bedag.
Voorinschrijven verplicht u nog tot niks. In september worden alle voorinschrijvers benaderd om hun interesse definitief te maken. Voorinschrijvingen worden daarbij behandeld op volgorde van binnenkomst. Vroege aanmelders krijgen dus voorrang bij de definitieve toewijzing in september.

U kunt het inschrijfformulier gebruiken voor uw voorinschrijving. Printen, scannen en mailen aan info at energiekschiedam.nl.

Inleg bedrag

Elk zonnepaneel wordt verdeeld in 10 zonnedelen, zogenaamde zonnecertificaten. De prijs per zonnecertificaat zal maximaal 40 Euro zijn, en waarschijnlijk iets lager liggen. U kunt dus al mee doen vanaf ongeveer 40 euro.  U kunt meedoen voor max. 10 panelen, 100 zonnedelen. Een zonnestroomcertificaat levert ongeveer 25 kWh per jaar op. Over de opgewekte stroom betaalt u geen energiebelasting, dat scheelt u bij de huidige stand van de energiebelasting 11 Eurocent per kWh.

Het heeft geen zin om meer zonnecertificaten aan schaffen dan dat u aan stroom verbruikt, omdat de opbrengst van de extra opgewekte kilowaturen slechts 5 a 6 Eurocent bedraagt. De vuistregel is dat een een huishouden per jaar ongeveer 3.000 KWh verbruikt, dat is grofweg 120 zonnecertificaten. Het elektriciteitsverbruik verschilt per huishouden, dus check daarom  uw energierekening voordat u in september uw voorinschrijving definitief maakt!

Welke postcodes kunnen meedoen?

Deelname aan Postcoderoos Zon op De Erker kan als u in de postcodes 3111, 3112, 3113, 3114, 3116, 3117, 3118 of 3119 woont.

Definitief maken inschrijving

Deze DEFINITIEVE inschrijving is o.a. afhankelijk van het werkelijk aantal panelen dat op het dak zal worden geplaatst, de uiteindelijke prijs per paneel en dus de prijs van de zonnecertificaten, de (geschatte) opbrengst per paneel en de uiteindelijke toewijzing van het aantal zonnecertificaten per deelnemer.  Immers , we zorgen  i.s.m. De Erker, ervoor dat zoveel mogelijk buurtbewoners hiervan kunnen profiteren. Deze reservering is dus niet bindend en verplicht u tot niets. Maar het vergroot uw kans op een deel van een of meerdere zonnecertificaten !!. Zonder deze voorinschrijving wordt het voor ons een stuk lastiger om op tijd de financiering rond te krijgen, de certificaten uit te geven en de installateur aan het werk te zetten.

Nieuwe projecten

Energiek Schiedam wil graag snel nog meer zonne-energieprojecten op daken in Schiedam starten. Kent of heeft u een geschikt dak? Laat het ons weten!

Over Energiek Schiedam

Energiek Schiedam maakt zich hard voor een energieneutrale stad in 2030, maar liever eerder. We doen dit door duurzame energieprojecten te realiseren, door mensen met een hart voor duurzaamheid bij elkaar te brengen en de gemeente te ondersteunen. Meedoen? Neem dan contact met ons op. Samen werken we aan een energieneutraal Schiedam!