default_mobilelogo

Duurzaamheid en beschermd stadsgezicht of monument, (hoe) gaat dat samen? Praat mee. Energiek Schiedam nodigt je 4 juli19:00 uur uit in het Energiecafé (Hoogstraat 155A).

Het Entrepotgebouw aan de Lange Nieuwstraat kwam bij Energiek Schiedam voor hulp. Zoals vele VvE's wilden ze aan de slag met zonnepanelen maar wisten niet waar te beginnen. Anders dan bij vele VvE's is Het entrepotgebouw niet alleen een VvE, maar ook een monument én ligt het in beschermd stadsgezicht. Samen met de gemeente hebben we gekeken naar de kansen en belemmeringen. Rob van Wordragen zal jullie meenemen in deze samenwerking. Er liggen nog geen zonnepanelen en gaan ze er komen?

Vanuit de gemeente zal vervolgens Hanneke Bleijs ingaan op de mogelijkheden van verduurzaming in het beschermd stadsgezicht en de dilemma's van een amtenaar die gaat over monumentenzorg en hoe ze mee willen werken aan verduurzamingsvraagstukken.
Huib Sneep woont zelf in het beschermd stadsgezicht en zal ons meenemen in wat hij allemaal al gedaan heeft aan verduurzaming van zijn woning. Wat kan makkelijk en wat kost meer moeite? 

Daarna is er vooral tijd om met elkaar in gesprek te gaan. Wat heb jij al gedaan, waar loop je tegenaan. Waar wil je mee geholpen worden?


VVE NL

Over Energiek Schiedam

Energiek Schiedam maakt zich hard voor een energieneutrale stad in 2030, maar liever eerder. We doen dit door duurzame energieprojecten te realiseren, door mensen met een hart voor duurzaamheid bij elkaar te brengen en de gemeente te ondersteunen. Meedoen? Neem dan contact met ons op. Samen werken we aan een energieneutraal Schiedam!