default_mobilelogo

Het aantal zonnepanelen in de regio Rijnmond is afgelopen jaar met ruim een derde gestegen. Vooral Lansingerland nam een vlucht met een toename van 64 procent. Het totale aantal megawatts aan zonne-energie binnen het werkgebied van Stedin groeide met 49 procent tot 539 megawatt, genoeg om 160.000 huishoudens in de Randstad van stroom te voorzien. Nog nooit zag de netbeheerder zo'n steile groeicurve als in het jaar 2018.

De meeste zonnepanelen liggen in Rotterdam. Maar daarna volgen Goeree Overflakkee (3483 panelen) en Nissewaard (3013 panelen). Beide gemeenten hebben duurzame energie fors gestimuleerd. Bijna nergens in het hele werkgebied van netbeheerder Stedin, die ook actief is in de Drechtsteden en de provincie Utrecht, wordt zo veel zonne-energie opgewerkt als op Goeree Overflakkee.

Ook in Lansingerland kozen veel mensen en bedrijven voor schone energie. Het aantal zonnepanelen groeide er van 1825 naar 2989. Geen enkele andere gemeente noteerde zo'n toename van 64 procent.

“Er is weer een record gebroken”, zegt woordvoerder Koen de Lange van Stedin. “De verklaringen hiervoor zijn nog steeds dezelfde. Door de aantrekkende huizenmarkt worden steeds meer nieuwbouwwoningen gebouwd, waar standaard zonnepanelen op het dak komen. En als ze er niet op zitten, plaatsen mensen ze zelf. De panelen worden steeds goedkoper en steeds beter, zodat mensen er meer rendement uithalen.”

Binnenmaas en Hellevoetsluis lieten de kleinste toename van het aantal zonnepanelen zien, beide gemeenten kregen er ongeveer 200 bij. Dat betekent een toename van 20 procent.”

Bron: AD, 23 januari 2018

Over Energiek Schiedam

Energiek Schiedam maakt zich hard voor een energieneutrale stad in 2030, maar liever eerder. We doen dit door duurzame energieprojecten te realiseren, door mensen met een hart voor duurzaamheid bij elkaar te brengen en de gemeente te ondersteunen. Meedoen? Neem dan contact met ons op. Samen werken we aan een energieneutraal Schiedam!