We zien op het tunneldak van de A4 - bovenop verkeersknooppunt Kethelplein, bij Sportpark Willem Alexander - kansen voor een groot energie-opwekproject.

Op de zuidelijke tunnelbak kan een zonneweide van ruim 9.500 vierkante meter worden aangelegd, waarop 5.000 a 6.000 zonnepanelen passen. 
Samen met de naburige energiecoöperatie het Vlaardings Energie Collectief en het projectbureau van Energie Samen (de vereniging van energiecoöperaties in Zuid-Holland) verkennen we momenteel de mogelijkh
eden. Voor de ontwikkeling en realisatie wordt samenwerking gezocht met Rijkswaterstaat en het Rijksvastgoedbedrijf (RVB), Provincie Zuid-Holland, een energiebedrijf (samen | om en/of Greenchoice) en de gemeente Schiedam.

Subsidieregelingen, hoe zit het?

Voor onze energie-opwekprojecten maken we gebruik van landelijke subsidieregelingen. Daarbij vallen termen als ‘postcoderoos’ en ‘SDE’, maar wat betekenen die eigenlijk? Dat leggen we hier kort uit.

Samen zijn we om

Wij zijn Energiek Schiedam | om. Samen met tientallen andere lokale energie coöperaties vormen wij het groenste energiecollectief van Nederland: om | nieuwe energie. Door onze krachten te bundelen kunnen we als collectief 100% duurzame en lokale energie leveren in onze eigen regio. Dat maakt dat we als collectief al 5 keer zijn uitgeroepen tot meest duurzame energieleverancier van Nederland. Samen zijn we om.

Volg ons

Over deze website

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.