Hoe kan ik de energierekening van mijn woning verlagen? Met deze vraag stapte eigenaar Leen van Andel bij het Servicepunt Woningverbetering naar binnen. De energierekening voor de halfvrijstaande woning uit 1847 was relatief hoog en er moest behoorlijk worden gestookt om een prettig klimaat te krijgen. Het echtpaar Van Andel wenste een comfortabeler leefmilieu en een efficiëntere energievoorziening in de woning.

Op advies van het Servicepunt treft het echtpaar verschillende maatregelen aan de woning. Het gaat om isolatie van de vloer en een zijmuur, aanpassing van het cv-systeem, het aanbrengen van een warmtewand in de keuken en van een warmtepomp. Op het dak komen zonnepanelen, die de stroom voor de warmtepomp gaan leveren. De verwarming van de familie Van Andel zal naar verwachting nog maar één maand per jaar aan hoeven.

leen

Samen zijn we om

Wij zijn Energiek Schiedam | om. Samen met tientallen andere lokale energie coöperaties vormen wij het groenste energiecollectief van Nederland: om | nieuwe energie. Door onze krachten te bundelen kunnen we als collectief 100% duurzame en lokale energie leveren in onze eigen regio. Dat maakt dat we als collectief al 5 keer zijn uitgeroepen tot meest duurzame energieleverancier van Nederland. Samen zijn we om.

Volg ons

Over deze website

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.