default_mobilelogo
Woon je in een VvE en wil je graag zonnepanelen? Als Energiek Schiedam zien we een enorme kans in de vele, grote en nu nog ongebruikte VvE daken in Schiedam. Wat nu als deze allemaal vol zouden liggen met zonnepanelen? Er zijn veel welwillende VvE’s, maar hoe krijg je je buren mee, wat moet je allemaal technisch gezien uitzoeken voordat de panelen er liggen, wat doe je bij schade en hoe financier je de zonnepanelen? Als energiecoöperatie kwamen we deze vragen ook tegen bij de realisatie van ons eerste coöperatieve zonnedak op cultuurverzamelgebouw Wennekerpand. Wij willen onze kennis en ervaring inzetten om de energietransitie te versnellen, onder andere door VvE’s te helpen met zon op hun dak.

Ook aan de slag met zonnepanelen op jouw VVE? Bekijk het Stappenplan en neem contact met ons op. We denken graag met je mee.

VvE Entrepotgebouw wil zon!

vve entrepotgebouw schiedam
Op dit moment helpen we VvE Entrepotgebouw met het realiseren van zonnepanelen op hun dak. De vraag kwam van een bewoner die toestemming vroeg tijdens de ALV om een stuk dak te mogen gebruiken voor zonnepanelen voor zijn eigen woning. “Zoek het dan maar uit voor ons allemaal!” was de reactie van zijn buren.

Samen met een jurist bekeken we de splitsingsakte en samen met De Stroomfabriek bepaalden we de technische aspecten voor het leggen van zonnepanelen en het verdelen van de stroom naar de verschillende huishoudens. We werken ook nauw samen van Rob van Huis van Servicepunt Woningverbetering. Op dit moment zijn de plannen klaar, het wachten is nu op een vergunning van de gemeente aangezien het een monument is dat binnen het beschermd stadsgezicht valt. Hopelijk liggen dit jaar nog de zonnepanelen op het dak en profiteren de bewoners van het Entrepotgebouw van hun eigen opgewekte zonnestroom!

Over Energiek Schiedam

Energiek Schiedam maakt zich hard voor een energieneutrale stad in 2030, maar liever eerder. We doen dit door duurzame energieprojecten te realiseren, door mensen met een hart voor duurzaamheid bij elkaar te brengen en de gemeente te ondersteunen. Meedoen? Neem dan contact met ons op. Samen werken we aan een energieneutraal Schiedam!