default_mobilelogo

Energiek verbouwen

Handen uit de mouwen, met onderstaande tips zet je ├ęcht grote energiestappen. Deze lijst is niet compleet, laat het ons weten waar je nog meer graag tips over krijgt dan gaan wij aan de slag! 
De meeste huizen zijn prima te isoleren zonder dat je meteen een hele verbouwing op touw hoeft te zetten. Je kunt het zelf doen of advies bij een deskundige inwinnen.

Spouwmuurisolatie wordt bijvoorbeeld vanaf de buitenkant in je muur gespoten en is in een halve of hele dag klaar. Binnen geeft het geen stof of rommel. De meeste vloeren kunnen vanuit de kruipruimte worden geïsoleerd, de woonkamer blijft ongemoeid. HR++ glas en triple glas wordt ook van buitenaf geplaatst. Zelfs als je de kozijnen laat vervangen, is het meeste werk buiten en hoef je binnen alleen maar wat meubels te verplaatsen en schoon te maken. Het isoleren van je (schuine) dak of zolder gebeurt meestal wel aan de binnenkant, wat betekent dat je de zolder moet opruimen (en na afloop schoonmaken).

Meer informatie

Over Energiek Schiedam

Energiek Schiedam maakt zich hard voor een energieneutrale stad in 2030, maar liever eerder. We doen dit door duurzame energieprojecten te realiseren, door mensen met een hart voor duurzaamheid bij elkaar te brengen en de gemeente te ondersteunen. Meedoen? Neem dan contact met ons op. Samen werken we aan een energieneutraal Schiedam!