default_mobilelogo

Energiek verbouwen

Handen uit de mouwen, met onderstaande tips zet je √©cht grote energiestappen. Deze lijst is niet compleet, laat het ons weten waar je nog meer graag tips over krijgt dan gaan wij aan de slag! 
Met de laptop of tablet op schoot kun je al een heleboel informatie over energiek verbouwen inwinnen. We zetten graag een paar websites op een rijtje. Daarnaast kun je op verschillende plekken in de buurt persoonlijk advies inwinnen.

Zonnepanelen op je dak is een slimme keuze. Je produceert je eigen duurzame energie, maakt gebruik van een 100% groene energiebron en draagt zo bij aan een duurzame wereld. Bovendien zijn zonnepanelen goed voor je portemonnee. Want je hebt deze besteding al na ongeveer 7 jaar terugverdiend. Daarna geniet je ongeveer 18 jaar van gratis stroom! 

Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht, bodem of het grondwater en maakt daar een bruikbare temperatuur van. De warmtepomp gebruikt stroom: je zult dus merken dat je stroomverbruik toeneemt. Daar staat tegenover dat je geen (of bij een hybride warmtepomp: de helft minder) gas gebruikt. Wil je een keer een warmtepomp zien? Stap dan op vrijdagochtend tussen 9-12 het energiecaf√© binnen (Hoogstraat 155A). Daar staat er een! 

De meeste huizen zijn prima te isoleren zonder dat je meteen een hele verbouwing op touw hoeft te zetten. Je kunt het zelf doen of advies bij een deskundige inwinnen.

Over Energiek Schiedam

Energiek Schiedam maakt zich hard voor een energieneutrale stad in 2030, maar liever eerder. We doen dit door duurzame energieprojecten te realiseren, door mensen met een hart voor duurzaamheid bij elkaar te brengen en de gemeente te ondersteunen. Meedoen? Neem dan contact met ons op. Samen werken we aan een energieneutraal Schiedam!