Bij het Energiecafé kun je binnenlopen voor advies over energiebesparing en verduurzaming van je koop- of huurwoning. Energiecafés worden op verschillende plekken in de stad georganiseerd.

De prijzen voor elektriciteit en gas lopen dit jaar ongekend hard op. Dit gaan we allemaal merken aan onze energierekening. Alle reden dus om nú werk te maken van energiebesparende maatregelen. Huiseigenaren en huurders die met energiebesparing en verduurzaming van hun woning aan de slag willen, kunnen in het energiecafé terecht voor gratis, onafhankelijk en vrijblijvend advies. Je kunt zonder afspraak binnenlopen.

Wil je nog uitgebreider advies? Vraag dan een gratis huisbezoek van een energiecoach aan.

Terugblik: 30 november | Energiecafé over zonnepanelen voor VvE's

Op 30 november vond in SHOP het derde energiecafé van Energiek Schiedam plaats. Op de agenda: Zon op VvE’s. Een twintigtal bestuurders van Verenigingen van Eigenaren uit verschillende Schiedamse wijken waren erop afgekomen, en vrijwel allen hadden dezelfde vragen: wat komt er allemaal bij kijken als je zonnepanelen op het gezamenlijke dak wilt leggen, hoe kun je de opgewekte energie het best benutten en hoe – misschien nog wel de lastigste vraag – krijg je binnen de ALV alle neuzen dezelfde kant op?

Aan het woord kwamen Walther van Houten, van VvE Platform Schiedam en initiatiefnemer van het zonnedak op zijn eigen appartementencomplex, en Baki Cimtay en Dolf Bierhuizen van Energiek Schiedam. Erik Veldman, adviseur van het Servicepunt Woningverbetering, lichtte vanuit de gemeente een en ander toe.

De bundeling van de expertise van deze drie partijen leverde veel waardevolle informatie en inzichten op. Energie opwekken op het dak van je VvE is een reis die verschillende startpunten en routes kan hebben. En één die vraagt om gedegen voorbereiding en aandacht voor de juridische, technische en financiële aspecten. Het VvE Platform en Energiek Schiedam, beide vrijwilligersorganisaties/bewonersinitiatieven, helpen je graag op weg. 

Meer weten?

15 maart | Energiecafé over energieprijzen

Je kunt wel zeggen dat de meeste huishoudens in Nederland druk zijn met de energierekening, als nooit te voren. Wat betalen we voor onze energie? Hoe zit de prijsvorming in elkaar? En wat kunnen wij er individueel en collectief aan doen? Meer hierover op woensdagavond 15 maart om 19.30 uur bij Excelsior’20.

Jan Wegman, energiehandelaar en bestuurslid bij Excelsior’20, legt uit hoe prijsvorming op de energiemarkt tot stand komt. Wat zijn de verschillen tussen vaste tarieven, variabele tarieven en dynamische tarieven? Wegman legt uit welk energiecontract handig is als je zelf zonnepanelen hebt.  En vooral: wat is er nog meer mogelijk om zelf om met elkaar te doen?

Het Energiecafé vindt plaats bij Excelsior’20. De cricket- en voetbalclub heeft zelf veel geïnvesteerd in duurzaamheid: infraroodverwarming, een warmtepomp voor de douches, vijfhonderd zonnepanelen en energieopslag. Allemaal geleverd en geïnstalleerd door lokale bedrijven. De vervolgstap is dat Excelsior’20 met een pilot wil testen of het Zelflevering+ model voor hen leidt tot een betere opbrengst. Vanuit Energiek Schiedam begeleiden we hen hierbij.

Het belooft een zeer informatief én relevant Energiecafé te worden dus kom allen. Aanmelden kan via info@energiekschiedam.nl. Locatie: R.K.S.V. Excelsior ’20, Sportpark Thurlede, Parkweg 415, Schiedam.

Volg ons

Over deze website

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.